Astrid Demeulenaere

Astrid Demeulenaere

India

Leeftijd? 22 jaar
School? UCL, Louvain-la-Neuve
Huidige opleiding? Schakeljaar Handelswetenschappen, Vives Kortrijk
Buitenlandproject? Tijdens bachelor Business Management en Entrepreneurship 6 maanden India met verschillende bedrijfsstages. (van 26 januari tot 20 juli 2015)

Ik ben een kind van de wereld, ik hou van reizen. En ik weet dat India boomt. Binnen een tiental jaar zullen we in het bedrijfsleven allemaal met India moeten rekening houden. Dan weet ik graag al hoe je dat het beste doet.”

Na haar middelbare studies verbleef Astrid Demeulenaere een jaar in Colombia en dat smaakte naar een nog extremere buitenlandervaring. Het laatste semester van haar bacheloropleiding Business Management en Entrepreneurship spendeerde Astrid dan ook in India. Eerst ging ze voor een postgraduaat Management aan de Rajagiri Business School in Kochi. Daarna liep ze 2 maanden stage in het Indische kruidenbedrijf Kancor in Kochi om te eindigen met een korte stage bij Brussels Invest & Export in Chennai. Tussendoor gebruikte Astrid al haar vrije tijd om het land te verkennen. “We verbleven met twee in een vrij conservatieve regio. Ja, het was een cultuurshock. Zo mochten we bijvoorbeeld geen shorts dragen. Ik probeerde die regeltjes met de nodige humor te bekijken. Zo kon ik ze makkelijker aanvaarden.”

Astrid is altijd op zoek naar afwisseling en ze was dan ook heel blij met de mix van verschillende projecten en stages. “Ik haal veel voldoening uit het opbouwen en afronden van projecten. Dat is de formule die ik in mijn toekomstige job zeker zal zoeken. In het kruidenbedrijf werkte ik eerst in de marketingafdeling aan een nieuwe samplekit voor de vertegenwoordigers en daarna op de afdeling Human Resources waar ik het outsourceproces mocht analyseren en verbeterpunten mocht voorstellen. Bij Brussels Invest & Export deed ik een studie over de export van Belgische chocolade naar India, zeer interessant!” 

Terug naar getuigenissen-overzicht